nieuwsbriefcontact

Algemeen

nestbij

Hulp voor bijen en wespen

Bijen-&Wespen werkgroepen in het buitenland

Bijen-& wespentijdschriften

osmiak

Entomologische speciaalzaken - Natuurwinkels

Andere

 

 
bijen@natuurpunt.be

 

Algemeen

http://www.galwespen.blogspot.be : Vrijwilliger Bart Uitterhaegen lanceerde zopas een nieuwe website over galwespen. Op www.galwespen.blogspot.be vind je foto's en uitleg. Voor de verspreidingskaartjes wordt er gelinkt naar www.waarnemingen.be. Bart is de nieuwste validator in het team van waarnemingen.be en zal vanaf nu mee de galwespen nakijken en beoordelen.


http://www.natuurpunt.be/nl/natuurbehoud/natuurstudie_690.aspx Natuurpunt Studie is het werkingsveld binnen Natuurpunt dat projecten co├Ârdineert en vrijwilligers stimuleert om informatie over biodiversiteit in Vlaanderen te verzamelen.Zo dragen we bij tot een maximaal behoud van onze biodiversiteit. Informatie en kennis vergaren, verspreiden, gebruiken en doen gebruiken om het natuurbehoud te verbeteren, vormen de kern van de missie van Natuurpunt Studie.


http://waarnemingen.be/index.php interactieve website waarop waarnemingen (van oa bijen kunnen geplaatst worden). Bevat ook soortsinformatie, verspreidingsgegevens en foto's.


http://www.natuur-forum.be/phpBB3/viewforum.php?f=116 Natuurpunt forum waar je met al jouw bijen en wespen vragen terecht kan

Nieuw aangepaste site over bijenbeheer van onze noorderburen, vooral Beheer en hulp voor wilde bijen is handig :http://www.denederlandsebijen.nl

Bedreigde en verdwenen bijen
in Nederland http://www.nev.nl/hymenoptera/bedreigde_en_verdwenen_bijen.html


http://www.konvib.eu/ website van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond


http://www.wildebijen.nl/ goed gedocumenteerd overzicht van alle in Nederland voorkomende bijensoorten, met enkele determinatietabellen.

http://www.wildbienen.de/wba-kale.htm een vliegkalender voor bijen in Duitsland.


http://www.atlashymenoptera.net/ website van de bijenwerking van de Universiteit Mons/Gembloux


http://www.bijensterfte.nl/ website met up-to-date informatie over de bijenproblematiek, met o.a. samenvattingen van wetenschappelijke publicaties over de impact van pesticiden.

 

Interne documenten: je dient in te loggen voor documenten te zien en te downloaden

Verslagen vergaderingen van Aculea werkgroep